Meelopen met The Climate Miles

Op zondag 1 november vindt in Utrecht de start plaats van The Climate Miles en wordt de eerste bijzondere mijl afgelegd. Daarna volgen we de route via o.a. Breda, Antwerpen, Brussel en Mons naar Parijs. Iedereen kan meelopen: de eerste mijl, het eerste uur, de gehele dag, een week of de gehele maand.
Meld je hieronder aan.

De route loopt langs zo veel mogelijk treinstations, zodat iedereen gemakkelijk kan aanhaken. Elke dag vertrekken we om 9:00 uur en lopen we een etappe van ongeveer 20 kilometer naar de volgende plaats. Onderweg bezoeken we duurzame initiatieven en koplopers. Dagelijks laten we met de speciale gast een Milestone achter met een boodschap of wens.

Wil je meerdere dagen meelopen?
Dan kan je ervoor kiezen zelf je overnachting en maaltijden te regelen of je aanmelden voor een plaats in een accommodatie, inclusief maaltijden, die Urgenda geregeld heeft.

Op alle plaatsen waar we overnachten heeft Urgenda slaapplekken geregeld en voor maaltijden gezorgd. Voor € 100,- per dag kun je hiervan gebruik van maken. Dat is inclusief lunch, diner, overnachting en ontbijt de volgende ochtend. Verder is er begeleiding, een volgwagen om de bagage te vervoeren en zijn er EHBO spullen aanwezig. De (trein)reis – heen en terug – verzorgt iedereen zelf.
Uiteraard ben je ook van harte welkom om je bij ons aan te sluiten zonder gebruik te maken van de door ons geregelde accommodaties en maaltijden en dit zelf te regelen.

Let op! Als je je in de maand november nog aanmeldt, kunnen we in verband met het grote aantal aanmeldingen niet met zekerheid een slaapplek bieden. Zo zijn de accommodaties van Urgenda op 5, 16, 17, 19 en 21 november volgeboekt. Natuurlijk wel ontzettend leuk wanneer je meeloopt (maar dan liefst op andere dagen)! 

Belangrijke informatie

 • Urgenda is al maanden met een team The Climate Miles aan het voorbereiden en we proberen te organiseren wat we kunnen. Maar we zijn wel Urgenda; geen ervaren wandelclub. Daarom gaan we ook uit van een zekere mate van zelfstandigheid tijdens de tocht. Stel ons vooral vragen indien er onduidelijkheden zijn en neem ook je eigen spullen mee die jij nodig vindt. Op de paklijst staat wat wij adviseren om mee te nemen.
 • De 100 euro per dag voor overnachting zijn ‘een bijdrage aan The Climate Miles’ om dit alles mogelijk te maken. Bij het boeken van accommodaties en maaltijden gaan wij uit van de wandel-basisbehoeften zoals warme douche, voedzame maaltijd en een schoon bed. Dit betekent dat we ook meerdere mensen op 1 kamer willen laten slapen en het is niet overal altijd even luxe. Mocht je hier moeite mee hebben dan kun je even contact met ons opnemen om te kijken naar de mogelijkheden.
 • Wij regelen vervoer waarmee we de bagage van alle deelnemers kunnen meenemen en waarin we eventueel geblesseerde deelnemers kunnen vervoeren.
 • Het is enkel mogelijk te kiezen om zelf maaltijden en accommodatie te regelen of gebruik te maken van het aanbod van Urgenda (voor € 100,- per dag). Helaas is maatwerk niet mogelijk.
 • De hele afstand is pittig, zeker als je onervaren bent. Dus neem zelf je verantwoordelijkheid hieromtrent. Wij zullen je uiteraard altijd supporten, we nemen een bezemwagen mee en zorgen dat er iemand met een EHBO diploma aanwezig is. Maar geef je eigen grenzen aan!

Aanmelden

  Ja, ik loop mee met The Climate Miles en...  Ik start in:


  Ik loop mee tot (incl. overnachting):

  Voornaam:

  Tussenvoegsels:

  Achternaam:

  Straat:

  Huisnummer:

  Postcode:

  Plaats:

  E-mail:

  Telefoonnummer:

  Geboortedatum:

  Kamergenoten:

  Opmerkingen:

  Na aanmelding wordt een bevestigingsmail verstuurd met de betaalinstructies (indien van toepassing).


  Voorwaarden

  We lopen van Utrecht naar Parijs en hopen dat heel veel mensen meelopen. Urgenda is echter geen reisorganisatie en treedt hier ook niet als zodanig op. Deelname is op eigen rekening en risico, controleer vooraf uw reisverzekering. Eventuele verstuikte enkels, verlies van goederen zoals telefoons, uitval of tegenvallende regenbuien kunnen niet aan Urgenda verweten worden, noch verhaald worden op Urgenda. We hopen op uw begrip daarvoor.

  .

  eric@studiopuik.nlMeelopen